Header image
   

PIERREFITTE

 

"La vieille abbaye de Pierrefitte" ligt in de Gorges de la Loire ten westen van Lyon in het plaatsje Dancé. Het was ooit een pleisterplaats op de Camino de Santiago de Compostela. Hier kwam men op verhaal, om gesterkt en met nieuwe inspiratie weer verder te gaan.

Het eeuwenoude huis, gebouwd als een "maison forte", is een Heerlijkheid geweest van een drietal adellijke families. Vervolgens was het een abdijboerderij en na de Franse revolutie woonhuis en kantoor van een vrederechter. Daarna weer boerderij en korte tijd is het een hotel-restaurant geweest. We hebben uitzicht op een weids heuvellandschap en op de bergen van de Forez met skipiste. Naast de deur ligt de Loire.

Het huis heeft een binnenplaats, tuin, zwembad, 10 gastenkamers en een conferentiezaal. Eén van de schuren, de vroegere wijnschuur, is na instorting totaal herbouwd en doet nu dienst als glasatelier/galerie van Marja (www.marjavennegoor.com).

Het voormalige bakhuis is een apart woonhuis en waar vroeger de monniken sliepen is een chalet-appartement. Beide accommodaties zijn bedoeld voor retraites van stellen en individuen.
 

f